Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 20.05.2021.

20:20

Rosi na leto odlučuje o narednoj sezoni

Devetostruki svetski šampion u motociklizmu, Valentino Rosi, uskoro će otkriti planove za narednu sezonu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Rosi na leto odlučuje o narednoj sezoni
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Rosi kog 30. maja očekuje takmičenje na stazi Muđelo, na Velikoj nagradi Italije, kaže da još nije sasvim siguran, ali da će učiniti sve da na stazi bude i naredne godine.

"Posle devet trka, u sredini sezone, imaćemo letnju pauzu. Mislim da ćemo u tom periodu doneti odluku za narednu sezonu", izjavio je Rosi za stanicu TV Trans 7 u Indoneziji.

Motociklisti će od 28. juna do 8. avgusta biti na odmoru i tada će Valentino konačno prelomiti.

"Potrebno je da vidimo rezultate, da znamo da li ću biti u stanju da se takmičim. Za sada, ne mogu ništa da obećam, ali trudiću se da vozim i 2022."

Nova staza "Mandalika" u Indoneziji mu se veoma dopala.

"Deluje mi da je ovo veoma brza stata, sa brzim krivinama. Zabavno je voziti na ovakvim stazama, ali da bi se sasvim razumela, moramo obrnuti nekoliko krugova. Mislim da nas čeka zahtevna trka, s obzirom da će temperatura biti visoka. Trkao sam se u Indoneziji 1996. i 1997. godine i čak je i toplije nego u Maleziji", zaključio je Rosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve