Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 19.04.2020.

18:00

"Rosi mi to nikada neće oprostiti"

Toni Elijas, bivši španski motociklista, govorio je o svom velikom duelu sa Valentinom Rosijem na trci za Veliku nagradu Portugala 2006. godine.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Burak Kara/Getty Images

Elijas je na Eštorilu u "foto finišu" pobedio Valentina Rosija, a u razgovoru za "DAZN" se prisetio tog čuvenog događaja.

To je bila jedina Elijasova pobeda u MotoGP kategoriji, a on je objasnio da vozači privatnih timova nikako ne mogu da se takmiče sa fabričkim.

"Valetino i ja se svake godine vidimo u Ostinu i po njemu vidim da mi tu trku nije oprostio. Ja sam svestan da je to prošlost i da bismo sada trebali da budemo prijatelji, ali je on toliko takmičarski nastrojen da to nije moguće. Isto tako nije moguće da vozač privatnog tima osvoji titulu. Čak i da vam fabrika da isti materijal, nećete biti šampioni. Kada se Kal Kračlou bude povukao, slobodno ga pitajte. Isto će vam reći", rekao je Elijas.

Valentino Rosi te 2006. godine nije osvojio titulu, pošto je Niki Hejden imao 5 bodova više, a sezonu kasnije je šampion bio Kejsi Stoner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve