Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 12.03.2020.

21:50

Povredio se Maverik Vinjales

Španski motociklista Maverik Vinjales doživeo je povredu zbog koje je završio u bolnici.

Izvor: SN

Autor: SN

Povredio se Maverik Vinjales
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Maverik je jedan od boljih MotoGP vozača i trenutno vozi za fabričku Jamahu sa kojom planira da se bori za šampionsku titulu.

Vinjales se povredio vozeći motokros, što nije neobično za motocikliste koji se često trude da održe formu vozeći na raznim tipovima staza, pa ponekad dođe i do povreda.

Prisetimo se da je i slavni Valentino Rosi zbog preloma ključne kosti propustio određeni broj trka, a povredio se takođe izvodeći slične vratolomije.

Sa Maverikom nije takva situacija, on je zdrav, nema preloma, ali će svakako ostati u bolnici preko noći zbog mera opreza.

Za sada su zbog opasnosti od koronavirusa odložene tri trke, velike nagrade Tajlanda, Argentine i Amerika, a otkazana je u Kataru, tako da je start sezone zakazan za 3. maj u Heresu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve