Nova vest
Auto-moto

Petak, 04.10.2019.

17:21

Markes "leteo", završio u bolnici pa se vratio na stazu FOTO/VIDEO

Aktuelni svetski šampion u Moto GP šampionatu Mark Markes na treningu pred trku za Veliku nagradu Tajlanda doživeo je težak pad.

Izvor: SN

Autor: SN

Markes
EPA-EFE/PONGMANAT TASIRI

Markes u Burinamu juri svoju šestu titulu u kraljevskoj klasi, a prvi slobodni trening baš i neće pamtiti po dobrom.

Španski motociklista je na nešto više od pet minuta pre kraja treninga pao sa Honde u sedmoj krivini, a prizor zaista nije bio naivan. Markes je izgubio kontrolu i praktično poleteo sa svog motocikla.

Zadnji deo njegovog motora se bukvalno raspao, ali srećom Markes je vrlo brzo stao na noge i vidno šepajući, uz pomoć ljudi iz redarske službe, otišao do vozila hitne pomoći.

"Pet sekundi nisam mogao da dišem. Iz tog razloga sam bio na tlu, na šljunku. To je trajalo pet sekundi, ali je meni izgledalo kao da je prošlo 20. Bio je to jak udarac, postepeno mi je bilo bolje i kad sam stigla u medicinski centar već sam bio u redu. Ali, shvatam da lekari moraju da procene situaciju na najbolji način, zbog toga smo i otišli u bolnicu, ali je najvažnije da sam ja dobro. Boli me sve, ali najveći problem mi je bilo to što nisam mogao da dišem“, rekao je Markes.

Markes je skoro sat vremena posle incidenta prebačen u bolnicu u Buriramu zbog daljih pregleda leve noge i leđa.

Do kraja sezone Moto GP šampionata ostalo je još pet trka, a Markes u generalnom plasmanu ima 98 bodova prednosti u odnosu na Andreu Dovicioza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve