Rins "oteo" pobedu Markesu u "foto-finišu", Doviciozov Dukati goreo

Fantastična trkačka predstava u Silverstonu završena je pobedom Aleksa Rinsa nad Markom Markesom za "tričavih" 0.013 sekundi.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Koliko god ovaj sport bio interesantan, toliko je i opasan, a u to smo se uverili već u prvom krugu kada je Fabio Kvartararo pao sa motocikla i pritom pokupio nedužnog Andreu Dovicioza.

Doviciozo je ostao nepomično da leži van staze, dok je njegov Dukati goreo.

Što se tiče trke, velika borba se vodila između dva španska vozača: Aleksa Rinsa na Suzukiju i Marka Markesa na Repsol Hondi. Rins je imao nekoliko dobrih manevara i Markes je uglavnom uspevao da se odbrani.

Ipak, Rins je u jednom momentu pokazao da ne želi da bude statista i obišao Markesa međutim brzo je aktuelni šampion uzvratio i počeo da stvara razliku. Rins je razliku iz krivine u krivinu smanjivao, sve dok nam u poslednjem krugu nije doneo pravu pravcatu dramu.

U poslednjem krugu se videlo da vozač Suzukija strpljivo čeka svoju šansu, a dobio ju je po izlasku iz poslednje krivine, ali je krenuo sa unutrašnje strane i u "foto-finišu" nadmašio branioca titule.

Vinjales je u samom finišu uspeo da se primakne vodećoj dvojici, pošto je na polovini pretekao Rosija, koji je potom vozio usamljenu trku na četvrtoj poziciji.Peti je bio Franko Morbideli, iza njega su se našli Kal Kračlou i preostali vozač Dukatija, Danilo Petrući.

Markesu je praktično na korak od osvajanja titule pošto sada ima 250 bodova na čelu generalnog plasmana, drugi je Doviciozo sa 172, a treći Rins sa 149. Naredna trka u MotoGP šampionatu voziće se 15. septembra u San Marinu.