Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 07.07.2019.

11:21

Prekid prve trke MotoE šampionata, prva pobeda pripala Tuliju

Završena je i prva trka MotoE šampionata i trijumf je posle prekida nakon svega 5 krugova pripao finskom vozaču Niki Tuliju, na stazi u Nemačkoj.

Izvor: SN

Autor: SN

Prekid prve trke MotoE šampionata, prva pobeda pripala Tuliju
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Nemački Sahsenring ušao je u istoriju kao prva staza na kojoj se vozila trka MotoE kategorije, ali je ona posle pet krugova bila prekinuta i poeni su podeljeni po trenutnom plasmanu na pisti.

Lorenco Savadori je izleteo sa staze u osmoj krivini, pa je direkcija trke izbacila crvenu zastavu, a ubrzo potom i prekinula trku, pa je generalni plasman, kako je već rečeno, dodeljen po trenutnim rezultatima.

Tuli, vozač Ajo MotoE ekipe, pobedio je uz vreme 1:27:456, a za njim su sledili Španac Ektor Garso, Brazilac Erik Granado, Francuz Majk di Meljo i Belgijanac Ksavijer Simeon.

Za njima su zatim dolazili Italijan Mateo Ferari, Britanac Bredli Smit, Španac Nikolas Terol, Monegašanin Aleks de Anđelis, a prvih deset kompletirao je još jedan Italijan – Matija Kasadej.

Do kraja šampionata ostalo je još šest trka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve