Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 30.06.2019.

12:43

"Ludačka" trka u Asenu, pad Baldasarija i Markesa i prva pobeda Augusta Fernandesa VIDEO

Augusto Fernandes trijumfovao je u trci Moto2 kategorije na Asenu ispred Breda Bindera i Luke Marinija.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Fantastična predstava Moto "dvojki" na holandskom Asenu koju su nam priredili Markes, Baldasari, Binder, Fernandes, Luti i ostali sjajni vozači.

Senku na sjajnu trku bacio je incident u kome su učestvovali Enea Bastijanini i Ćavi Vierhe, kao i momenat u kom je Lorenco Baldasari izbacio i sebe i Aleksa Markesa sa trke.

Momak koji je stigao kao zamena, Augusto Fernandes, prvi je prošao kroz cilj i proslavio svoju prvu pobedu u karijeri i to na stazi u holandskom Asenu. Južnoafrkički vozač Bred Binder bio je drugi, a na poziciji tri "ni kriv ni dužan" završio je Luka Marini.

Tom Luti je trenutno prvi u šampionatu, pošto je trku završio kao četvrtoplasirani, a dosadašnji lider Aleks Markes zbog onog incidenta nije završio trku.

Sjajno je startovao već pomenuti Tom Luti, kao i Bred Binder, koji je ubrzo preuzeo lidersku poziciju i držao je prilično dugo. Potom je izgubio od Aleksa Markesa i iza njih se vodila veoma velika borba za pobedničko postolje.

Četiri vozača koji su se borili ne samo za postolje nego i za pobedu nisu završili trku i to su upravo četiri gore pomenuta vozača, a Aleks Markes je potpuno "poludeo" i gurao Baldasarija koji je bio na zemlji.

Posle trke usledio je sportski pozdrav dva vozača, pošto ni jedan ni drugi nisu imali lošu nameru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve