Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 30.06.2019.

11:39

Drama u Asenu i pobeda Arbolina u "foto finišu"

Nova pobeda mladog Tonija Arbolina u Asenu izborena je u foto finišu ispred Lorenca Dala Porte i Jakuba Kornfela.

Izvor: SN

Autor: SN

Drama u Asenu i pobeda Arbolina u
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Odličan start trke u Asenu, Toni Arbolino je napao odmah u prvoj krivini i uspeo da dođe do pozicije broj dva i odmah nagovestio kakvu ćemo trku gledati u Holandiji ovog nedeljnog jutra.

Romano Fenati, Kato Toba i Toni Arbolino vodili su fantastičnu bitku tokom čitave trke, smenjivali se na prva tri mesta gotovo u svakom krugu i svim ljubiteljima motociklizma priredili sjajnu zabavu.

Ajumu Sasaki je pukom srećom i velikom spretnošću uspeo da izvede pravi "rodeo" i da ostane na svom motociklu na 13 krugova pre kraja.

Na nekih 10 krugova do kraja videli smo kaznu Nikola Antonelija, koji je zbog toga što je "isekao" krivinu dobio kaznu "dugačkog kruga" i pao je na poziciju 21.

U ovim momentima Derin Binder se probija i zauzima drugu prvu poziciju i podsetio na vožnje starijeg brata Breda, koji je 2016. bio šampion u ovoj kategoriji. Nije se tu dugo zadržao pošto se Lorenco Dala Porta izborio za lidersko mesto, a Toni Arbolino ponovo postao drugi.

Masija je u finalnoj trećini trke morao da povuče motocikl zbog kvara, dok je Albert Arenas izleteo u krivini broj 10 na 6 krugova do kraja.

Incident u petoj krivini, Fernandes, Suzuki i Toba pali su sa svojih motocikala. Toba je pao sa motocikla i svi su pali preko njega, na kraju je sa njima sve bilo u redu i zabeležiće još jedno odustajanje.

Vozač Leopard Rejsinga, čiji je član i čuveni Miodrag Kotur, održavao je poziciju broj jedan sve do poslednjeg kruga, kada je u pretposlednjoj krivini obišao Toni Arbolino, izašao iz poslednje kao prvoplasirani i na kratki startno-ciljni pravac izašao sa dovoljno prednosti da završi kao prvoplasirani.

Iza dvojca Arbolino-Dala Porta našao se Jakub Kornfel, čovek koji je imao sjajan tempo, ali je zbog silaženja sa staze bio primoran da odradi "dugi krug" i propusti bitku za pobedu u Holandiji.

Kane je i dalje prvoplasiran u šampionatu sveta sa 107 bodova, a iza njega se nalazi Lorenco Dala Porta sa 7 bodova manje, odnosno Nikolo Antoneli i Toni Arbolino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve