Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 16.06.2019.

13:21

Markes dominira u Barseloni i preuzima vođstvo u šampionatu

Španski vozač Aleks Markes vezao je treću pobedu u Moto2 kategoriji na stazi Katalunja u Barseloni i iza sebe ostavio švajcarskog vozača Toma Lutija.

Izvor: SN

Autor: SN

Markes dominira u Barseloni i preuzima vođstvo u šampionatu
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Doskorašnji lider u šampionatu Lorenco Baldasari pao je sa motocikla i nije završio ovu trku i na poslednje tri trke osvojio je svega 13 bodova, pa ga je Markes bez većih problema obišao na tabeli šampionata sveta.

Tom Luti je rano došao do vođstva u Barseloni, dok je Augusto Fernandes uspeo da se oporavi od lošeg starta i obiđe Sema Lousa. U desetoj krivini petog kruga Luti je otišao preširoko i izgubio poziciju, ali je na drugom mestu sedeo samo jedan krug.

Markes je poput svog brata čekao svoju šansu za obilaženje i prilično bio na poziciji 6. Mark VDS je paklen tim koji pretenduje na osvajanje šampionske titule, pa je Aleks Markes posle sedam krugova bio treći i našao se veoma blizu liderima trke.

Drugoplasirani Augusto Fernandes izgubio je bitku sa Markesom u poslednjoj krivini, da bi ista sudbina zadesila i Toma Lutija nekoliko krugova kasnije i to u prvoj krivini.

Luti je pokušavao da ostane uz Markesa, stavljajući mu sve više pritiska, ali je Španac bio dovoljko skoncentrisan da svoju poziciju zadrži. Na kraju je poredak ostao isti – Markes prvi, Luti drugi, dok je treći završio Horhe Navaro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve