Moto3 ludnica – prva pobeda Ramiresa

Vozač Leopard Rejsinga Markos Ramires pobednik je trke u Barseloni na stazi Katalunja posle velikog broja incidenata.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Staza u Barseloni na kojoj se vozi trka za Veliku nagradu Katalonije sedma je u MotoGP kalendaru i u onoj najslabijoj kategoriji smo kao po običaju gledali izuzetno zanimljivu trku.

Trijumf je pripao fantastičnoj ekipi Leopard Rejsinga, tačnije njihovom vozaču Markosu Ramiresu, koji je iskoristio greške svojih rivala i prvi prošao kroz cilj.

Kao što to obično biva u ovoj kategoriji, videli smo veliki broj obilaženja, veliki broj padova, pošto je ogroman broj vozača trku završilo pre vremena. Tatsuki Suzuki je več u prvom krugu ispao, potom je lider trk eLorenco Dala Porta zbog mehaničkih problema bio primoran da povuče motocikl.

Ista stvar se dogodilo i pobedniku prošle trke, Toniju Arbolinu, ali incidentima nije bio kraj. Masija je posle duela sa Binderom pao sa motocikla i završio trku, pa je kasnije i on sam zajedno sa Garbielom Rodrigom završio na zemlji.

U poslednjem krugu, još jedan lider je pao sa svog motora, a u pitanju je Kaito Toba pa su Aron Kane i Alonso Lopes to iskoristili i došli do borbe za pobedničko postolje.

U ovoj čitavoj ludnici, Markos Ramires je prvi prošao kroz cilj, pratili su ga Aron Kane i Selestino Vieti, dok je Alonso Lopes završio kao četvrti.

Ramires je 12. različiti pobednik na poslednjih 12 trka u Moto3 kategoriji, a u šampionskoj trci je i dalje najbolje plasiran španski motociklista Aron Kane, dok ga prate Lorenco Dala Porta i Nikolo Antoneli.