Nova vest
Auto-moto

Subota, 13.04.2019.

22:22

Markes najbrži u Ostinu, nova pol pozicija

Motociklista Repsol Honde i aktuelni šampion sveta, Mark Markes, osvojio je još jednu pol poziciju na trci za Veliku nagradu SAD–a u Ostinu.

Izvor: SN

Autor: SN

Markes najbrži u Ostinu, nova pol pozicija
Photo by Mirco Lazzari gp/Bongarts/Getty Images

Španac je do druge pol pozicije ove sezone došao sjajnim krugom od 2:03.787, sa 273 hiljaditinke prednosti u odnosu na Valentina Rosija na fabričkoj Jamahi. Njima dvojici će se u prvom redu na startu trke,, pridružiti vozač LCR Honde Kal Kračlou.

Već u prvom delu usledilo je veliko iznenađenje, pošto vozač Dukatija Andrea Doviciozo nije uspeo da prođe u naredni krug kvalifikacija. Italijan je morao da se zadovolji 13. pozicijom, a ispred njega su se našli i njegov timski kolega Danilo Petrući i dvojac Pramak Dukatija.

Markesov timski kolega Horhe Lorenco imao je 11. vreme, pošto se posle brzog kruga zaustavio na startno-ciljnom pravcu i otrčao u boks, dok će Frančesko Banjaja kompletirati četvrti startni red.

Mark Markes je na stazi u Ostinu nastavio dominaciju pošto od 2013. nijedan drugi motociklista osim njega nije stigao do najbolje startne pozicije. Uz to, aktuelni šampion najjače kategorije ne zna za poraz u Teksasu, a zanimljivo je da je od ulaska u kraljevsku klasu slavio na svim trkama koje su vožene na tlu SAD.

Odlična vremena postavili su i vozači Petronas Jamahe, Franko Morbideli i Fabio Kvartararo, pošto su se ponovo našli među deset najbolje plasiranih vozača na stazi u Ostinu, savezne države Teksas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve