Nova vest
Auto-moto

Petak, 08.03.2019.

20:55

Markesov krug za pamćenje u Kataru

Zvanični treninzi pred prvu trku u MotoGP sezoni voženi su u petak, a najbrže vreme ikada na Losejlu imao je španski vozač Mark Markes.

Izvor: SN

Autor: SN

Markesov krug za pamćenje u Kataru
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Repsol Honda nije baš imala idealan trening, pošto je Horhe Lorenco završio ispod 10 najbržih vremena, ali je zato njegov timski kolega krug završio za 1:53.380, što je bilo najbrže vreme ikada na Losejlu.

Drugo mesto je pripalo takođe španskom vozaču, ali je ovaj imao sporije vreme za tričavih 4 hiljaditih delova sekunde. Zatim je išao Džek Miler sa treće pozicije, pa Danilo Petrući sa četvrte, veliko iznenađenje je bio Fabio Kvartararo koji je bio peti, a šesti je bio Andrea Doviciozo.

Ipak, najveće iznenađenje tokom treninga u petak bio Đoan Mir, koji je trening završio na desetoj poziciji i tako izbacio Horhea Lorenca iz top 10. Verovatno i prva zvezda MotoGP-a, Valentino Rosi, bio je najveće razočarenje tokom treninga u petak, pošto je zabeležio tek 16. najbrže vreme.

Poslednji trening je na programu u subotu od 13:15 dok kvalifikacije počinju od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve