Nova vest
Auto-moto

Subota, 16.02.2019.

16:44

Valentino Rosi: Porazi me motivišu, ne odustajem od titule

Vozač Jamahe, Valentino Rosi, u subotu je napunio 40 godina, ali to ne znači da odustaje od jubilarne, desete, titule šampiona sveta u motociklizmu.

Izvor: SN

Autor: SN

Valentino Rosi: Porazi me motivišu, ne odustajem od titule
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Rosi je priznao da ga izgubljene titule koje je u prošlosti "zaslužio" da osvoji i u ovim godinama motivišu i ne dozvoljavaju mu da se povuče.

Bilo kako bilo, Rosi je svoju poslednju titulu svetskog šampiona osvoji pre tačno deset godina i pitanje je može li da jedan takav "jubilej" kruniše novim.

Priznao je popularni "Doktor" da ga čuveni poraz na poslednjoj trci u Valensiji od pokojnog Nikija Hejdena 2006. godine i dan danas peče, najviše zbog tog nesrećnog pada.

"Osvajanje deset šampionskih titula je ostvarenje sna, u koji još uvek verujem, a i smatram da sam to zaslužio." rekao je Rosi. "Izgubio sam dve titule u poslednjoj trci, 2006. i 2015. godine, nekoliko puta sam završio drugi u šampionskoj trci, pa mi to daje razlog da verujem da sam tu desetu i zaslužio. To je ono što me motiviše da idem napred." dodao je Valentino i potom nastavio.

"Da u Valensiji te 2006. godine nisam pao, sigurno bih bio šampion. Tada sam napravio neke poteze, za koje i dan danas nisam siguran da li su greške ili ne - odlazak u Dukati, pa odlazak u Jamahu, umesto pobeda na Hondi. Zatim, 2015. godine sam takođe u Valensiji, u poslednjem krugu, ostao bez šampionske titule, koju je tada uz mnogo sreće osvojio Horhe Lorenco. Prava greška je napravljena 2006. godine, to sam mogao da osvojim." naveo je jedan od najboljih vozača u istoriji motociklizma.

Na pitanje da li mu je ovo poslednja sezona na Jamahi, Rosi je rekao:

"Zaista ne znam, možda. Pričamo o završetku nečega pre nego što je uopšte i počelo. Imam veliku želju i još dve godine ugovora, bilo koja od njih dve mi može biti poslednja, jer, još nisam odlučio."

Mark Markes, aktuelni šampion MotoGP kategorije, upitan je da li vidi sebe na motoru sa 40 godina.

"Naravno da želim da vozim sa 40 godina, ali jedna stvar je voziti u tom dobu i imati motivaciju da se za nešto boriš, a sasvim druga biti jedan od favorita za šampionsku titulu. Ovo je fenomenalno, voleo bih da imam tu motivaciju sa 40 godina, ali znate, strast svakog vozača je drugačija. Jedna stvar je sigurna, Rosi je mnogim vozačima otvorio vrata". rekao je vozač Repsol Honde, Mark Markes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve