Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 21.10.2018.

08:45

Mark Markes je nezaustavljiv – Špancu peta MotoGP titula!

Vozač Honde Mark Markes osvojio je trku u Japanu i njom sebi obezbedio sebi sedmu titulu u karijeri.

Izvor: LN

Autor: LN

Mark Markes je nezaustavljiv – Špancu peta MotoGP titula!
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Markes je počeo trku na šestom mestu, ali je uspeo da dođe do čela tri kruga pre kraja kada je prestigao Andreu Dovocioza.

Dovi je uspeo i da se sruši na svom Dukatiju i time praktično poklonio titulu španskom vozaču.

Špancu je ovo bila treća pobeda u nizu, a prva koju je ostvario a da nije trku započeo sa neke od pet startnih pozicija.

"Osećam se veoma dobro. Naporno sam radio celog vikenda, baš sam se trudio. Žao mi je Dovocioza, zaslužio je da bude sa mnom na podijumu", rekao je Makes.

Markes je titulu obezbedio sa nedostižna 102 boda osvojena i ukupno osam pobeda ove sezone i postao je šampion tri trke pre kraja.

On je uspeo da pribeleži sedmu titulu u karijeri, a petu u elitnom Moto GP takmičenju, nakon što je prethodno ostvarivao pobede u klasi do 125 kubika i Moto2 kategoriji.

Budućnost je svetla za ovog 25-godišnjaka – ispred njega su sada samo Valentino Rosi sa sedam osvojenih MotoGP šampionata i Đakomo Agostini sa osam i daleko je od nemogućeh da prestigne i njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve