Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 23.09.2018.

14:48

Spektakl na Aragonu pripao Markesu, nova titula je blizu!

Mark Markes, vozač Repsol Honde, pobedio je na Velikoj nagradi Aragona u Moto GP šampionatu.

Izvor: PT

Autor: PT

Spektakl na Aragonu pripao Markesu, nova titula je blizu!
Foto: Getty Images

Šampion kraljevske klase slavio je ispred Andree Dovicioza iz Dukatija, dok je podijum kompletirao vozač Suzukija Andrea Janone.

Na startu trke videli smo incident, pošto je Horhe Lorenco, prvoplasirani u kvalifikacijama, izgubio kontrolu nad motorom i pao. Prvo mesto preuzeo je Italijanu koji je skoro do kraja držao čelo.

Markes je napadao tokom trke, Doviziozo se branio, ali na kraju u poslednjim krugovima nije uspeo da izdrži napade šampiona.

Španac osvojio je novih 25 bodova (246) i na pet trka do kraja šampionata ima ogromna 72 boda prednosti u odnosu na Dovija. Markes ima ogromnu šansu da osvoji petu titulu u kraljevskoj kategoriji, a sedmu ukupno.

Četvrti na Aragonu završio je Aleks Rins (Suzuki), peto je bio Dani Pedrosa (Repsol Honda), dok su prvih deset još kompletirali Aleš Espragaro (Aprilia), Danilo Petruči (Alma), Valentino Rosi (Jamaha), Džek Miler (Alma) i Maverik Vinjales (Jamaha).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve