Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 15.07.2018.

15:15

Markes je suvereni gospodar Zahsenringa

Vozač Repsol Honde Mark Markes pobedio je deveti put u nizu na Velikoj nagradi Nemačke pred 90.000 gledalaca na "Zahsenringu".

Izvor: AK

Autor: AK

Markes je suvereni gospodar Zahsenringa
Foto: Getty images

Španac je u devetoj trci Moto GP šampionata zabeležio šestu pobedu(66. u karijeri) te sa 165 bodova povećao prednost ispred Valentina Rosija (119) i Maverika Vinjalesa (109).

Markes je na "Zahsenringu" pobedio upravo najvećeg rivala Rosija sa dve sekunde prednosti, a treći je bio Vinjales.

Vozač Honde je nastavio dominaciju koja traje od 2013. (počeo je niz 2010. u nižim kategorijama) uprkos tome što je izgubio pol poziciju već u prvoj krivini od Danila Petručija i Horhea Lorenca.

Na početku petog kruga obilazi Petručija, nakon čega je dugo progonio Lorenca, koji je odolevao do sredine trke, kada Markes pokazuje zašto skoro punu deceniju gospodari u Nemačkoj.

Obišao je zemljaka s unutrašnje strane u poslednjoj krivini kruga, nakon čega je bio neuhvatljiv. Rosi je došao iza njega iskoristivši proklizavanje Lorenca, ali nije uspeo da ga dostigne u poslednjih deset krugova.

Lorenco je na kraju bio apsolutni gubitnik trke jer su ga zbog pogrešnog izbora guma prestizali i ostali rivali pa je kroz cilj prošao kao tek šesti.

Četvrti je bio Petruči, peti Alvaro Pautista, a sedmi Andrea Doviciozo. Osmi je završio Dani Pedrosa, koji je uoči trke najavio da mu je ovo poslednja Moto GP sezona, deveti Žoan Zarko, a deseti Bredli Smit.

Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Češke 5. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve