Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 08.04.2018.

21:17

Kračlou pobedio u Argentini, "zla krv" Markesa i Rosija

Vozač LCR Honde Kal Kračlou pobedio je u trci za VN Argentine, a senku na trijumf u drugoj trci šampionata bacio je sukob Marka Markesa i Valentina Rosija.

Izvor: B92

Autor:B92

Kračlou pobedio u Argentini,
Getty images

Kračlou je pobedio treći put u karijeri, drugi je bio Žoan Zarko, a Aleks Rins je bio treći. Džek Miler je bio četvrti, a Maverik Vinjales peti.

Kiša je padala pre početka trke, ali se staza sušila pa je start odložen jer su vozači menjali motore.

Miler, koji je osvojio pol poziciju unapred je spremio gume za suv asfalt, a ostali su pomereni tri reda od njega. Markes ga je sustigao, ali je kažnjen zbog nesportskog ponašanja na početku trke, posle čega je jedna greška povukla drugu.

Španac je uspeo da se vrati među prvih deset, ali je onda izbacio Valentina Rosija sa staze, zbog čega "Doktor" posle trke nije hteo da se pozdravi sa njim.

Da nije bilo incidenta sa Rosijem, Markes bi verovatno završio kao peti, a završio je na 18. mestu. Naredna trka Moto GP šampionata se vozi u Americi 22. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve