Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 14.09.2014.

17:21

’Doktor’: Vratio sam se kroz vreme

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi istakao je da je presrećan posle senzacionalne pobede na Velikoj nagradi San Marina na stazi „Marko Simončeli“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozač Jamahe se u Mizanu prvi put našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja od juna prošle godine i trke u Asenu i tako je svom timui doneo prvi trijumf u ovogodišnjem Moto GP šampionatu.

Rosi je slavio ispred timskog kolege Horhea Lorenca i vozača Repsol Honde Danija Pedrose i tako došao do 107. pobede u karijeri. Tako je postao prvi vozač koji je prešao broj od 5.000 osvojenih bodova tokom karijere, a do tog rekorda je došao zahvaljujući tome što se 192 puta našao na podijumu.

Tokom celog vikenda znao sam da je Jamaha veoma jako i da imamo malu prednost u odnosu na Honde. Kada Markes toliko pobeđuje, sve izgleda mnogo teže, ali postajete motivisani jer pomislite da bi danas mogli da pobedite, međutim, veoma je teško. Svi smo radili dobro kao tim i imali smo dobre kvalifikacije“, rekao je Rosi, „Imao sam dobar start, borio sam se sa Markom i Horheom. Znao sam da Mark želi da ostane na čelu. Kada sam video poruku tima, shvatio sam da mu se nešto desilo, pa sam mogao lakše da dišem jer sam već napravio prednost u odnosu na Horhea“.

Za Rosija je pobeda u Mizanu kao pobeda u njegovom dvorištu, pošto se staza „Marko Simončeli“ nalazi 20 kilometara od njegove kuće u Tavulji. ’Doktor’ je, inače, u Mizanu došao do prve pobede posle pet godina na tlu Italije, a prethodnu je ostvario upravo na istom mestu.

Prošlo je pet godina od moje poslednje pobede ovde, bila je to slična trka, tako da se osećam kao da sam se vratio kroz vreme. Moj prvi cilj je bio da pobedim na trci, a ovaj trijumf je lepši od onoga u Asenu. Tada je Horhe slomio ključnu kost, tako da nije bio onaj pravi Horhe. Ove godine sam brži, četiri puta sam bio iza Marka, na drugom mestu. Sada mogu da se borim sa Danijem za drugo mesto u šampionatu“, naglasio je Rosi.

Pet trka pre kraja sezone Rosi ima 75 bodova manje od Markesa na čelu, dok je Pedrosa samo bod ispred.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se za Veliku nagradu Aragona 28. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve