Rosi ostaje, Lorenco ide u Dukati?

Iako je ovogodišnji Moto GP šampionat tek počeo već mogu da se čuju spekulacije gde će najbolji motociklisti današnjice voziti sledeće sezone.

JTIzvor: B92 Svet, Italija, Španija
Podeli

Aktuelni šampion Valentino Rosi nedavno je izjavio da je 99 odsto siguran da će ostati u Jamahi, što samim tim znači da za Horhea Lorenca neće biti mesta u timu.

Za Lorencove usluge već su mnoge ekipe izrazile zainteresovanost, ali se, ipak, od svih njih izdvaja Dukati.

Španac je krajem prošle sezone izjavio da je bio blizu dogovora sa italijanskom ekipom oko ugovora za ovu godinu, ali da ju je odbio. Sada je vest o pregovorima došla sa druge strane, tačnije od jednog od čelnih ljudi Dukatija Gabrijelea Del Torkija, koji je otkrio da italijanski tim još uvek želi Lorenca u svojim redovima.

Iz Dukatija su prethodnih godina govorili da bi želeli da vide Rosija u svom timu, ali je ‘Doktor’ izjavio da ne može da zamisli da završi karijeru u nekom drugom timu, osim u Jamahi. Dolazak Lorenca u italijansku ekipu značio bi, takođe, da će šampion kraljevske klase iz 2007. godine morati da pronađe drugu sredinu, a mediji već izveštavaju da je on postigao dogovor sa Hondom.

U svakom slučaju, pred svim ljubiteljima motociklizma je nekoliko meseci neizvesnosti, a bar što se tiče Rosija, on će svoju odluku o narednoj sezoni obelodaniti na leto, a kada će to učiniti Lorenco ili Stoner još uvek nije poznato.

F1