Lorenco najbrži u Portugalu

Španac Horhe Lorenco bio je najbrži na prvom slobodnom treningu kraljevske klase Moto GP šampionatu pred trku za Veliku nagradu Portugala.

Izvor: B92 Svet, Portugal
Podeli

Vozač Horhe Lorenco je najbrži krug na stazi “Eštoril” izvozao u vremenu od 1:37.185 minuta i iza sebe je ostavio sunarodnika Danija Pedrosu na Repsol Hondu, kao i klupskog kolegu i ujedno vodećeg u generalnom plasmanu Valentina Rosija. Trka za Veliku nagradu Portugala biće 14. u šampionatu i prva posle skoro mesec dana, koliko je prošlo od trijumfa 'Doktora' na stazi "Mizano".

Četvrto mesto zauzeo je šampion kraljevske klase iz 2007. godine Kejsi Stoner, koji se u šampionat vraća posle tri trke odsustva, ispred vozača Teh 3 Jamahe Kolina Edvardsa, Andree Doviciozoa na Repsol Hondi, vozača LCR Honde Randija de Punijea i Britanca Džejmsa Toslenda na privatnoj Jamahi, dok su prvu desetoricu kompletirali Aleks de Anđelis na privatnoj Hondi ekipe San Karlo Gresini i vozač Pramak Dukatija Mika Kalio.

Rezultati treninga u kraljevskoj klasi:
1. Horhe Lorenco (Fiat Jamaha) 1:37.185
2. Dani Pedrosa (Repsol Honda) + 0.359
3. Valentino Rosi (Fiat Jamaha) + 0.421
4. Kejsi Stoner (Marlboro Dukati) + 0.781
5. Kolin Edvards (Monster Jamaha Teh 3) + 0.918
6. Andrea Doviciozo (Repsol Honda) + 1.059
7. Randi de Punije (LCR Honda) + 1.200
8. Džejms Toslend (Monster Jamaha Teh 3) + 1.406
9. Aleks de Anđelis (San Karlo Honda Gresini) + 1.444
10. Mika Kalio (Pramak Dukati) + 1.476

Najbrži u klasi do 250 kubika na prvom treningu bio je Hektor Barbera, ispred još trojice vozača Aprilije Aleksa Debona, Majka di Melja i Karela Abrahama, dok je vodeći u generalnom plasmanu Hiroši Aojama imao tek deseto vreme.

U klasi do 125 kubika najbolje vreme je ostvario Hulijan Simon, koji ima priliku da već ovog vikenda obezbedi titulu. Španac je iza sebe ostavio Andreu Janonea i Serhija Gadeu na Aprilijama, kao i vozača ekipe KTM Marka Markeza.

Više o trci za Veliku nagradu Portugala možete da pročitate u našoj temi "Eštoril”, uvod u uzbudljivu završnicu".