Nova vest
Auto-moto

Subota, 11.04.2009.

00:20

Stoner najbrži na prvom treningu

Vozač Dukatija Kejsi Stoner imao je najbrže vreme na prvom treningu pred prvu trku sezone, Veliku nagradu Katara.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Australijanac je pod reflektorima najbolji krug na stazi “Losail” ostvario u vremenu od 1:57.053 minuta, kojim je za 0,386 sekunde bio brži od aktuelnog šampiona Valentina Rosija, na Jamahi. Treće vreme ostvario je Kolin Edvars, vozač Monster Jamahe Teh 3.

Pored dominacije Stonera, prvi trening pred početak nove sezone obeležili su problemi Danija Pedrose, koji je zauzeo poslednje, 18. mesto, sa više od četiri sekunde sporijim vremenom od šampiona iz 2007. godine. Rezultati mladog Španca pokazuju da se još uvek nije u potpunosti nije oporavio od povrede kolena, zbog koje je i njegovo učešće na Velikoj nagradi Katara bilo pod znakom pitanja.

Rezultati treninga u kraljevskoj klasi:
1. Kejsi Stoner (Marlboro Dukati) 1:57.053
2. Valentino Rosi (Fiat Jamaha) + 0.386
3. Kolin Edvards (Monster Jamaha Teh 3) + 0.782
4. Horhe Lorenco (Fiat Jamaha) + 1.219
5. Aleks de Anđelis (San Karlo Honda Gresini) + 1.399
6. Loris Kapirosi (Rizla Suzuki) + 1.415
7. Mika Kalio (Pramak Dukati) + 1.446
8. Andrea Doviciozo (Repsol Honda) + 1.453
9. Marko Melandri (Hajate Kavasaki) + 1.704
10. Rendi de Punije (LCR Honda) + 1.718

U klasi do 250 kubika prvo mesto na slobodnom treningu zauzeo je Mađar Gabor Tomači. Vozaču ekipe Balaton rejsing to je upravo bio prvi trening u drugoj po jačini klasi u Moto GP šampionatu. Mađar na Apriliji je iza sebe ostavio prošlogodišnjeg vicešampiona Alvara Bautistu, koji je bio imao zaostatak od četiri stotinke, i Matiju Pazinija, koji je bio za 0,294 sekunde sporiji, takođe na Apriliji. Branilac šampionske titule Marko Simončeli, koji se oporavlja od povrede zgloba bio je 16. skoro tri sekunde slabijim vremenom.

Najbrži na prvom treningu u klasi do 125 kubika bio je Žulijan Simon na Apriliji ispred klupskog kolege iz ekipe Bankaha Aspar Bredlija Smita, koji je bio nešto više od sekunde sporiji, dok je treći bio još jedan vozač Aprilije, ali član tima Džek & Džouns Nikolas Terol.

Više o novoj Moto GP sezoni možete da pročitate u našoj najavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve