Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 12.11.2017.

14:45

Mark Markes četvrti put šampion Moto GP!

Mark Markes, vozač Repsol Honde, po četvrti put u karijeri postao je šampion Moto GP, pošto je završio na trećem mestu na poslednjoj trci sezone, Valensiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Mark Markes četvrti put šampion Moto GP!
EPA/MANUEL BRUQUE

Pobedu u Valensiji ostvario je Dani Pedrosa, koji je u poslednjem krugu obišao Žoana Zarka, dok je treći bio šampion Mark Markes.

U poslednjoj trci sezone videli smo veliku dramu pošto je u direktnom okršaju između Marka Markesa i Andresa Dovicijoza, Italijan izletao u šestom krugu čime je završena borba.

Markes je ima veliku bodovnu prednost u odnosu na Dovicijoza pred završnu trku sezone (21 bod), međutim vozač Dukatija nadao se da bi mogao da dođe do čuda.

Ipak, Dovi nije imao dovoljnu brzinu, a ni njegov timski kolega Horhe Lorenco nije hteo da posluša naredbu tima da ga pusti da prođe. Italijan je stigao do tračka nade kada je Markes izletao i pao na petu poziciju.

Tada je Španac izveo sjajan manevar i nekako uspeo da ostane na motoru, a greška vozača Dukatija uskoro je usledila. Dovicijozo je mnogo rizikovao i po prvi put ove sezone pao sa motora, posle čega je morao da odustane.

Na kraju je viđena i velika drama za pobedu. Zarko je vodio tokom čitave trke, ali se Pedrosa pred kraj približio, pa smo ušli u dramu.

Pedrosa je iskoristio grešku Zarka, obišao ga u poslednjem krugu i došao do pobede.

Markesu je ovo druga uzastopna titula u Moto GP, četvrtu u kraljevskoj konkurenciji, odnosno šestu ukupno.

Svetski šampionat 2018. godine kreće 18. marta na Velikoj nagradi Katara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve