Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 04.06.2023.

18:35

Ferstapen: Zadovoljstvo je voziti u Red Bulu

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je veliko zadovoljstvo voziti u austrijskom timu, pošto je na stazi Katalunja ostvario 40. pobedu u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Ferstapen: Zadovoljstvo je voziti u Red Bulu
Foto: Profimedia/Eric Alonso / DPPI

Dvostruki uzastopni svetski prvak upisao je petu ovosezonsku pobedu, dok je preostale dve zabeležio njegov timski kolega Serhio Peres, koji je današnju trku završio na četvrtom mestu.

"Danas smo imali dosta različitih strategija za gume. Znao sam da će start na tvrdim gumama biti težak, ali srećom ništa se nije dogodilo. Imali smo još jedan jak vikend i to je ono što volim da vidim i nadam se da ćemo tako nastaviti ove godine", rekao je Ferstapen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Drugo i treće mesto pripalo je vozačima Mercedesa Luisu Hamiltonu i Džordžu Raselu.

"Kakav rezultat za naš tim. Definitivno nismo očekivali rezultat kakav smo ostvarili danas, tako da skidam kapu svom timu i kažem veliko, veliko hvala svima u fabrici, koji nastavljaju da guraju i približavaju nas Red Bulu. Još su uvek malo ispred, ali nastavljamo da ih 'lovimo'. Ovo je neverovatan rezultat i Džordž je takođe napravio odličan posao", dodao je Hamilton, sedmostruki svetski prvak.

Rasel je istakao da je pomalo iznenađen rezultatom, nakon što je trku krenuo sa 12. mesta.

"Bila je to zabavna trka za nas. Počeli smo sa 12. mesta i stigli do treće pozicije. Nadamo se da je to znak promena koje dolaze za nas", rekao je Rasel, kojem je ovo prvi ovosezonski podijum.

U generalnom plasmanu posle sedam trka vodi Ferstapen sa 170 bodova, drugi je Peres sa 117, treći je Fernando Alonso iz Aston Martina sa 99 bodova, dok su četvrti i peti Hamilton i Rasel sa 87, odnosno 65 bodova.

Šampionat se nastavlja 18. juna trkom za Veliku nagradu Kanade u Montrealu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve