Nova vest
Auto-moto

Sreda, 31.05.2023.

14:45

"Mozak" Vilijamsa, Meklarena i Red Bula odlazi u penziju?

Adrijan Njui, živa legenda i jedan od najboljih inženjera u istoriji Formule 1, mogao bi uskoro da ode u penziju.

Izvor: SN

Autor: SN

EPA-EFE/Ali Haider

Red Bul je ove sezone najdominantniji tim u Formuli 1, a baš kao i kod prošle dominacije koju je obeležio Sebastijan Fetel sve oči su uprte u glavnog inženjera Adrijana Njuija.

On je u Red Bul došao još 2006. godine, a prethodno je bio "mozak" Meklarena u kome je bio od 1997. do 2005. godine, a prethodno u Vilijamsu od 1991. do 1996. godine.

Njui je bio deo Vilijamsa koji je napravio jedan od najboljih, ako ne i najbolji bolid u istoriji Formule 1 Vilijams FW14b sa kojim je Najdžel Mensel 1992. godine osvojio šampionsku titulu.

Kako navode mediji speciijalizovani za Formulu 1, Adrijan Njui bi uskoro mogao da ode u penziju...

"Ambicija mi je oduvek bila da radim u svetu motor sporta. Nakon što sam to dostigao, a znam da ovo zvuči malo čudno, od tada sve ostalo je postalo bonus. Imao sam sreće da sarađujem sa sjajnim ljudima, a to se odnosi na sve one sa kojima sam radio i u Red Bulu i u drugim timovima. Takođe, tu je bio Kristijan, kao i neki sjajni vozači tokom godina. Sve u svemu imao sam prelepo ispunjeno vreme.Sada imam 64 godine i pravo je pitanje kada da stanem? To je interesantno pitanje. Kada sam imao četrdeset godina mislio sam da ću do 60 godina da radim, i da ću od tada da ležim na plaži. Dovoljno poznajem sebe da znam da će mi takav život brzo dosaditi", rekao je Adrijan Njui.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve