Nova vest
Auto-moto

Sreda, 31.05.2023.

09:30

Veliki transfer: Iz Red Bula u Meklaren

Rob Maršal više neće biti glavni inženjer Red Bula i prelazi u redove Meklarena.

Izvor: SN

Autor: SN

Veliki transfer: Iz Red Bula u Meklaren
EPA-EFE/SIMON BAKER

Koliko se često može čuti da se posle 17 godina u uspešnoj firmi u kojoj ste učestvovali u svakoj šampionskoj tituli odlučite da odete u tim koji se muči?

To se upravo dogodilo Robu Maršalu, čoveku koji napušta Red Bul kako bi se priključio Meklarenu od januara 2024. godine, zvanično je objavljeno.

Rob Maršal je radio u Renou 2005. i 2006. godine kada je Fernando Alonso osvojio titulu, a on bio odgovoran za osvajanje konstruktorske titule pa će sada biti tehnički direktor i glavni inženjer Meklarena.

Maršal je bio glavni dizajner Red Bula od 2010. do 2013. godine kada je Sebastijan Fetel bio šampion, a u poslednje vreme je imao mnogo bitniju ulogu šefa inženjerskog tima.

Andrea Stela je nedavno postao prvi čovek Meklarena i njegova velika želja je bila da dovede Roba Maršala što se i dogodilo. Gil de Feran i Džejms Ki su takođe nedavno postali deo Meklarena, kao i David Sančes koji je napustio Ferari pa je jasno da se tamo pravi "moćan" tim.

Svojevremeno je Meklaren imao tim krojen oko Stiva Nikolsa, Gordona Kimbala, Džona Barnarda, Alana Dženkinsa i ostalih koji su mapravili MP/4 šampionski bolid koji se smatra jednim od najboljih svih vremena.

Videćemo kako će se postaviti nova ekipa čelnika Meklarena i šta možemo videti od tima koji se već godinama muči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve