Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 29.05.2023.

11:40

Alonso: Red Bul je daleko, ali ne odustajemo

Fernando Alonso, koji ima pet podijuma u šest ovogodišnjih trka Formule 1, rekao je da i dalje oseća da se nije približio vozaču Red Bula Maksu Ferstapenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Alonso: Red Bul je daleko, ali ne odustajemo
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Sledećeg vikenda je na programu trka za Veliku nagradu Španije koja je od posebnog značaja i za Alonsa i za Ferstapena.

Na toj stazi je Verstapen kao 18-godišnjak ostvario prvu pobedu u Formuli 1 u svom debiju u Red Bulu 2016. godine.

Takođe, to je mesto gde je Alonso poslednji put pobedio 2013. godine tako da bi Barselona bila savršena prilika da 41-godišnji Španac prekine niz bez pobede.

"Da, ali neću vršiti nikakav pritisak ni na svoj tim ni na sebe", rekao je Alonso nakon što je jučerašnju trku za Veliku nagradu Monaka završio iza Ferstapena.

Ferstapenova pobeda u Španiji 2016. godine došla je u izuzetnim okolnostima, nakon što su se bolidi Mercedesa sudarili i završila trku, usred velikog rivalstva tadašnjih klupskih kolega Luisa Hamiltona i Nika Rozberga.

Alonso je naveo da veruje da samo neka slična situacija može da zaustavi neverovatan pobednički niz Red Bula ove sezone, a nakon što je Verstapen slavio na četiri, a njegov klupski kolega Serhio Peres na dve trke.

Peres je juče u Monaku ostao bez bodova pošto je startovao poslenji nakon greške u kvalifikacijama

"Trebaće nam vikendi u kojima Red Bul ima problema kao što je imao Serhio sada kada nije osvojio bodove... Ali, čistim tempom, mislim da još nemamo šanse da se približimo", rekao je Alonso.

Iako je Alonsu za malo izmakla pol pozicija u Monaku, to nije podgrejalo njegovu nadu.

"U kvalifikacijama smo bili blizu, ali smo u trci ponovo videli da je Red Bul dominantan. Tako da moramo da prihvatimo da će i sledeći vikend biti možda kao i bilo koja druga trka ove godine u kojoj je Red Bul nedodirljiv", rekao je Alonso.

"Ali, nećemo odustati", dodao je Alonso.

Ferstapen je na ulicama Monaka zabeležio 39. pobedu u karijeri i četvrtu ove sezone, dok je austrijski tim nastavio dominaciju i ostvario šestu pobedu u isto toliko trka ove sezone.

Holanđanin je ovom pobedom postao najuspešniji vozač Red Bula, oborivši rekord Sebastijana Fetela.

U generalnom poretku vodi Verstapen sa 144 boda, drugi je Peres sa 105 bodova, dok je Alonso treći sa 93 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve