Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 27.03.2023.

11:45

"Ferstapen izmislio problem sa menjačem"

Maks Ferstapen nije uspeo da trijumfuje i na drugoj trci sezone u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Bio je drugi, iza svog timskog kolege iz Red Bula, Meksikanca Serhija Peresa.

Tokom kvalifikacija imao je problema sa menjačem, pa je na trci u Džedi startovao sa 15. pozicije i na kraju stigao do druge.

Međutim, pred sam kraj trke, na pet sekundi iza Meksikanca, moglo se čuti kako se Ferstapen žali svom timu kako ima problem sa menjačem.

Bivši šef Formule 1, Edi Džordan, ne veruje da je Holanđanin imao stvaran problem, te dodaje da je to učinio kako bi bolje izgledao u očima svih koji su pratili trku.

"Mislim da je Maks preuveličao priču sa menjačem kako bi na kraju izgledao dobro. Apsolutno sam ubeđen da mu je, pre nego što je izašao, rečeno da ako Čeko bude vodio u trci, a bio je na pol poziciji, da onda nema dozvolu da ga obiđe. To je moje viđenje. Ako bih ja vodio tim, tačno to bih uradio i rekao im pre samog izlaska na stazu. Nije potrebno da budete Ajnštajn da to shvatite. Maks je po mom viđenju našao pristojan izgovor, a to je bio menjač", poručio je Džordan.

On pojašnjava šta ga je uverilo da se radi o izmišljanju problema sa menjačem.

"Kristijan Horner je rekao, 'nevažno šta smo uradili, on se vratio u bazu i pogledao sve podatke i sve smo videli, nismo mogli ništa da pronađemo'. Ljudi, zaboga...Pa samo ovo je dovoljno da shvatimo da nam ne trebaju ta sr..a. To je bila situacija gde je Maks uradio nešto da bi se oprao dok je prihvatao to drugo mesto", poručio je Džordan.

Ne dele svi Džordanov stav, pre svih bivši vozač, Dejvid Kultard.

"Maks je surovo iskren momak, on ne preteruje ni u meču. Ono što vidite to i dobijete. Kao ono kada je na radiju pitao, 'koji je najbrži krug?' I oni su mu rekli, 'ne razmišljaj o tome'. A on je odgovorio, 'pa mislim o tome'. Tako da, čuo sam te Edi Džordane i znam da držiš stranu čelnicima timova i onih koji kontrolišu Formulu 1, ali mislim da Maks kada je to rekao, mislio je baš tako. Ako nešto ne kaže, o tome i ne razmišlja", zaključio je Kultard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve