Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 06.02.2023.

13:48

Horner priznao da nije pregovarao sa Ferarijem: Odan sam ljudima koji rade ovde

Prvi čovek Red Bula Kristijan Horner je u razgovoru sa novinarima objasnio da nije bio u iskušenju da napusti ovaj tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Horner priznao da nije pregovarao sa Ferarijem: Odan sam ljudima koji rade ovde
EPA-EFE/CARLOS PEREZ GALLARDO

Britanac je na čelu Red Bula od samog osnivanja ove ekipe, sa kojom je osvojio četiri vezane šampionske titule sa Sebastijanom Fetelom u periodu od 2009. do 2013. godine, a onda i sa Maksom Ferstapenom, ove i prošle sezone.

Horner je odgovorio na pitanje novinara časopisa "Auto Motor und Sport" da li pregovara sa Ferarijem, i da li ima mesta za čelnika Ferarija Matiju Binota u njegovom timu.

Iskreno, ne, nisam bio u iskušenju da gledam neki drugi tim ili bilo koji drugi posao, bio sam u Red Bulu od početka“, objasnio je Horner. „Osećam se odgovornim za razvoj tima i mislim da nikada neće postojati nešto što će me dovesti u iskušenje da odem. Odan sam ljudima koji rade ovde i Red Bulu.“, kaže Horner.

Slavni tim je kontaktirao glavnog čoveka Red Bula i to je Horner i priznao.

Polaskan sam što me je kontaktirao Ferari. To je jedan veliki tim i siguran sam da će ponovo biti konkurentni. Ali, nije mi bilo teško da ih odbijem“, priznao je Horner.

I za kraj je postavljeno pitanje,da li Matija Binoto, na kraju ipak može završiti u redovima Red Bula.

Ne vidim kakvu funkciju Matija može da ima kod nas. Ali, siguran sam da će biti još mnogo prilika za njega u Formuli 1“, rekao je Horner, praktično ponavljajući izjavu Tota Volfa, da ne treba očekivati da Binoto radi za Mercedes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve