Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 23.01.2023.

21:15

Hamilton otkrio da je trpeo rasne uvrede u detinjstvu

Luis Hamilton rekao je da su ga u detinjstvu vređali na rasnoj osnovi i maltretirali u školi i da mu je taj period "najtraumatičniji u životu".

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton otkrio da je trpeo rasne uvrede u detinjstvu
Foto: Profimedia

"Za mene je škola bila najtraumatičniji i najteži period života. Počeli su da me maltretiraju kada sam imao šest godina. U mojoj školi sam bio jedan od troje tamnopute dece, a veći i jači momci su me maltretirali", rekao je Hamilton u danas objavljenom podkastu On Purpose.

"Stalni udarci, stvari koje su bacali na mene, kao što su banane i osobe koje su koristile reč na n (nigger - crnac) u potpunom spokoju... ne znajući gde mi je mesto, za mene je to bilo veoma teško", rekao je 38-godišnji britanski vozač.

On je rekao da roditeljima nije pričao šta se dešavalo u školi, da su ga vređali, nazivali crncem i tukli.

"Nisam želeo da moj otac misli da nisam jak", dodao je jedan od najboljih vozača svih vremena.

Hamilton je jedini tamoputi vozač u Formuli 1. On je rekorder po broju pobeda - 103 i pol pozicija - 103 i sa sedam šampionskih titula deli rekord sa Mihaelom Šumaherom.

Jedan je od najglasnijih boraca za poštovanje ljudskih prava, osnovao je fondacije koje imaju za cilj da pomognu mladima iz siromašnih sredina i da uvedu mlade vozače iz tih sredina u takmičenje, uz partnerstvo sa Mercedesom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve