Nova vest
Auto-moto

Petak, 13.01.2023.

12:36

Rikardo ima savet za Pijastrija

Danijel Rikardo, bivši vozač Meklarena, posavetovao je mladog Oskara Pijastrija koji će ga zameniti u tom timu.

Izvor: SN

Autor: SN

Rikardo ima savet za Pijastrija
EPA-EFE/ALI HAIDER

Saga zvana Oskar Pijastri završila se povoljno po Meklaren i imaće mladog Australijanca uz zvezdu u usponu Landa Norisa.

To je značilo da će ekipa otpustiti Danijela Rikarda, koji postaje rezervni vozač Red Bula, ekipe koju je napustio kako ne bi bio u senci Maksa Ferstapena.

Rikardo je u podkastu Beyond the Grid sa Tomom Klarksonom razgovarao o svemu pa i mladom Pijastriju.

"Savetujem ga da samo izađe i vozi, znam da to zvuči kao lenj odgovor, ali samo idi i vozi. Uči, budi sunđer, ali vozi. Nemoj sebi da postavljaš previsoke ciljeve i ako na kraju postigneš više od onog čemu si se nadoa, super. Ali idi trku po trku. Sve dok učiš i napreduješ bićeš dobro jer više od toga ne možeš da tražiš od sebe. Mislim da će Meklarenu biti dobro sa njim, mi se nismo poklopili i stvari su otišle u pogrešnom pravcu. Bilo bi lepo da se svo to znanje skupljeno u dve godine sa mnom prenese na Oskara i verujem da će biti tako", rekao je Rikardo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve