Nova vest
Auto-moto

Sreda, 23.11.2022.

16:15

Rikardo ponovo u Red Bulu

Australijanac Danijel Rikardo naredne sezone biće treći vozač ekipe Red Bula u šampionatu Formule 1, saopštio je austrijski tim.

Izvor:

Autor:

Rikardo ponovo u Red Bulu
EPA-EFE/Mark Sutton / POOL

Rikardo (33) je ove godine vozio Meklaren, a sezonu je završio na 11. mestu u generalnom plasmanu vozača sa 37 bodova. On je za Red Bul već vozio od 2014. do 2018. godine.

"Osmeh govori sve. Zaista sam uzbuđen što se vraćam kući kao treći vozač za 2023. Već imam toliko lepih uspomena na vreme koje sam proveo ovde, ali dobrodošlicu od celog tima iskreno cenim", rekao je Rikardo, koji je u F1 ostvario osam pobeda.

Australijanac je pored Red Bula i Meklarena vozio još za Hispanija rejsing, Toro Roso i Reno. Rikarda je u ekipi Meklarena zamenio Australijanac Oskar Pjastri.

Za ekipu Red Bula će i naredne godine voziti Maks Ferstapen i Meksikanac Serhio Perez. Nova sezona u šampionatu F1 počinje petog marta 2023. godine trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve