Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 20.11.2022.

16:20

Poslednji ples Sebastijana Fetela VIDEO

Sebastijan Fetel, četvorostruki šampion sveta, zvančno je završio karijeru.

Izvor: SN

Autor: SN

Poslednji ples Sebastijana Fetela VIDEO
EPA-EFE/ALI HAIDER

Četvorostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel objavio je krajem jula da se povlači na kraju sezone.

Kada se spomene Sebastijan Fetel odmah nam padne na pamet ona čuvena dominacija Red Bula kada je izgledao nedodirljivo i nepobedivo.

Danas je u Abu Dabiju trku završio na desetom mestu, osvojio jedan bod i izglasan za vozača dana na svojoj poslednjoj trci u karijeri.

Kako to obično i biva, Fetel je "srpžio gume" i uz obilje aplauza i ovacija otišao u penziju.

"Poslednje dve godine sam bio vrlo razočaran po sportskim rezultatima, ali sam bio izuzetno srećan zbog svega što mi se događalo van staze. Vrlo sam privilegovan što sam imao priliku da budem ovde i sa tim dolazi dosta odgovornosti. Predajem baklju mlađima i srećan sam što možemo ljude da utičemo an ljude i prenosimo važne stvari. Hvala svima na podršci, porukama i pismima, sve će mi to nedostajati. Bilo je zadovoljstvo, hvala", rekao je Fetel.

Fetel je do skoro bio rekorder po broju pobeda u jednoj sezoni pošto je 2013. godine slavio na 13 trka (Maks Ferstapen sada ima 15), 2011. godine je 15 puta imao pol poziciju, a iste sezone je bio prvi na 739 krugova što je apsolutni rekord.

Njegov rekord sa devet uzastopnih pobeda u sezoni 2013 i dalje je nedodirljiv, 2011. godine je devet puta slavio sa pol pozicije što takođe nije nikome sem njemu pošlo za rukom.

Bila je čast i privilegija gledati četvorostrukog šampiona sveta u najboljim godinama, a videćemo da li će se jednom vratiti u Formulu 1 u malo drugačijoj ulozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve