Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 08.08.2022.

19:30

Direktor Alpina ne odbacuje mogućnost dovođenja Rikarda

Direktor Alpina Otmar Šafnauer rekao je da ekipa ne bi imala problema da vrati vozača Danijela Rikarda.

Izvor: B92

Autor:B92

Direktor Alpina ne odbacuje mogućnost dovođenja Rikarda
Foto: Profimedia/XPB/Press Association Images

Sve to je moguće ako Oskar Pjastri ne bude vozio za nju u šampionatu F1 2023. godine.

Alpin je bio u centru drame i podsmeha prethodne sedmice pošto je objavio da će Pjastri biti član ekipe naredne godine, što je mladi australijski vozač demantovao. Francuska ekipa želela je brzo da nađe zamenu za Fernanda Alonsa, koji je iznenada odlučio da od narede godine nastupa za Aston Martin.

Spekuliše se da je Pjastri blizu dogovora sa Meklarenom, za koga vozi Rikardo, zbog čega bi iskusniji Australijanac mogao da nastavi karijeru u ekipi Alpin.

Rikardo ima ugovor sa Meklarenom do 2023. godine, ali su mediji prethodne sedmice preneli da je on dobio obaveštenje od Meklarena da ekipa planira da ga zameni.

Rikardo je dve sezone, od 2019. godine, vozio za ekipu Alpin, koja se tada zvala Reno. On se tada vratio u staru formu koju je prikazivao u Red Bulu. Posle dobrih nastupa dobio je ugovor sa Meklarenom, u kome ne postiže očekivane rezultate.

"Ako pogledate Fernanda, vozači dolaze i odlaze i to se događa i drugima. To uopšte nije problem. Mislim da moramo da se koncentrišemo na planove koje imamo za narednih 88, 89 trka. Pored Estebana (Okona) stavićemo najboljeg vozača, da bismo mogli da nastavimo sa planovima", rekao je Šafnauer, preneo je Skaj.

Španski mediji preneli su da je Šafnauer rekao i da Rikardo ima "dobre preporuke".

Rikardo je 38 trka vozio za Reno nakon što je došao uz Red Bula i bio je bolji od tadašnjih timskih kolega Nika Huklenberga i Estebana Okona.

U Meklarenu je od njega bolji Lando Noris, a i pored toga, naglasio je da bi želeo da ostane u ekipi iz Vokinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve