Nova vest
Auto-moto

Utorak, 02.08.2022.

20:45

Obrt: Pjastri ne menja Alonsa, ljut na Alpinu

Australijski vozač Oskar Pjastri negirao je da će naredne sezone voziti za Alpinu nakon što je taj Formula 1 tim ozvaničio njegov dolazak.

Izvor:

Autor:

Obrt: Pjastri ne menja Alonsa, ljut na Alpinu
Foto: Profimedia

Pjastri je aktuelni rezervni vozač tog tima i nije bio svestan ovakvog poteza te ekipe.

"Koliko sam shvatio, bez mog pristanka, Alpina je izdala saopštenje u kom se ističe da ću voziti za njih naredne sezone. To je pogrešno i nisam potpisao ugovor sa Alpinom za 2023. Neću voziti za njih naredne godine", napisao je Pjastri na društvenim mrežama.

Aktuelni šampion Formule 2 je trebalo da zameni dvostrukog šampiona Formule 1 Fernando Alonso koji će napustiti Alpinu i od 2023. godine biti vozač Aston Martina, u kojem će zameniti Nemca Sebastijana Fetela koji je najavio povlačenje iz Formule 1.

Direktor ekipe Alpina Otmar Šafnauer je izjavio da su svi u tom timu Formule 1 bili iznenađeni odlukom Alonsa. Ostaje da se vidi ko će voziti za taj tim u paru sa Estebanom Okonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve