Nova vest
Auto-moto

Utorak, 02.08.2022.

16:24

Red Bul nastavlja saradnju sa Hondom

Austrijski Red Bul produžio je ugovor o tehničkoj saradnji na razvoju motora sa Hondom do 2025. godine

Izvor:

Autor:

Red Bul nastavlja saradnju sa Hondom
EPA/Zoltan Balogh

Honda je zvanično napustila Formulu 1 na kraju prošle sezone, ali je potom potpisala ugovor koji traje do kraja aktuelne sezone.

Tim ugovorom japanski proizvođač nastaviće da pruža tehničku pomoć u razvoju motora Red Bula i ekipe Alfa Taurija. Pogonske agregate sada proizvodi i razvija prvenstveno austrijski tim.

"Red Bul i Honda sa zadovoljstvom objavljuju da će program tehničke saradnje koji je omogućio Red Bulu da bude u vrhu ove sezone biti produžen do kraja 2025. godine", navodi se u saopštenju.

Prema navodima medija Red Bul trenutno pregovara sa Poršeom, kako bi nemački proizvođač preuzeo udeo u kapitalu Red Bula i bio deo tehničke saradnje od 2026.

U generalnom plasman vozača posle 13 trka vodi aktuelni svetski šampion i vozač Red Bula Maks Verstapen sa 258 bodova, drugi je vozač Ferarija Šarl Lekler sa 178, dok je Serhio Peres iz Red Bula treći sa 173 boda.

Red Bul je vodeći u šampionatu konstruktora sa 431 bodom, drugi je Ferari sa 334, a treći Mercedes sa 304 boda.

Sledeća trka Formule 1 na programu je 28. avgusta za Veliku nagradu Belgije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve