Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 01.08.2022.

09:45

Lekler: Sve je bilo pod kontrolom; Šef Ferarija: Mislili smo...

Vozač Ferarija Šarl Lekler imao je šansu da pobedi na Hungaroringu, ali mu je njegov tim u tome odmogao.

Izvor: B92

Autor:B92

Lekler: Sve je bilo pod kontrolom; Šef Ferarija: Mislili smo...
EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Napravljena je loša strategija sa tvrdim gumama, zbog čega je Lekler izgubio 20 sekundi zbog pit stopa, te još šest u prvih pet krugova na novim gumama.

"Moram da pričam sa timom da bih shvatio misao koja je postojala iza stavljanja tvrdih pneumatika jer sam zaista bio jak na srednje tvrdim gumama. Sve je bilo pod kontrolom i iz nekog razloga, ne znam iz kog smo prešli na tvrde. Rekao sam im tokom trke da se odlično osećam na srednje tvrdim i da hoću da ostanem na njima koliko god je moguće", rekao je Lekler.

Šef Ferarija Matija Binoto kaže da je mislio da će ova taktika uroditi plodom.

"Diskutovali smo o tome, ali nije strategija zapisana u kamenu. Gledali smo šta drugi rade sa tvrdim gumama. Mislili smo da je ovo najbolji izbor, ali očigledno to nije slučaj. Bolid nije međutim radio kao što smo očekivali. Nismo imali brzinu kojoj smo se nadali u petak. Bili su i drugačiji uslovi, mnogo hladnije. Brzina sve u svemu nije bila dobra i koje god da smo gume koristili ne bismo bili dobri kao što smo želeli", kazao je Binoto.

Lekler je završio kao šesti, dok je pobedu odneo Maks Ferstapen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve