Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 31.07.2022.

14:35

Ne otpisujte šampiona – pobeda Ferstapena, Mercedes nadmudrio katastrofalni Ferari

Maks Ferstapen, vozač Red Bula, pobedio je na trci za VN Mađarske na stazi Hungaroring.

Izvor: SN

Autor: SN

Ne otpisujte šampiona – pobeda Ferstapena, Mercedes nadmudrio katastrofalni Ferari
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Šampionska trka sve je manje zanimljiva zahvaljujući fantastičnom Red Bulu i holandskom vozaču Maksu Ferstapenu.

Maks je uspeo da pobedi u Mađarskoj i u trci koju je sa 10. pozicije posle 70 krugova na Hungaroringu završi ispred Luisa Hamiltona i Džordža Rasela.

Ovo je 28. pobeda u karijeri Maksa Ferstapena koji je sada stao ispred Džekija Stjuarta i sada prati Najdžela Mensela koji ima 31 trijumf u Formuli 1.

U šampionatu sada ima 258 bodova, dok Lekler sada ima 178 bodova. U trci konstruktora je Red Bul sada na 431 bodu, Ferari na 334, a Mercedes na 303...

Treba napomenuti da je Rasel sjajno vozio sa pozicije broj 1 i maltene do samog kraja imao šansu za pobedu, dok je trijumfovao Ferstapen koji je trku počeo na desetom mestu.

Toto Volf definitivno može biti zadovoljan Mercedesovim uspehom u Mađarskoj, dok Matija Binoto definitivno ne može biti zadovoljan Ferarijevim učinkom.

I oni su se borili za pobedu, ali su odlukom da se ode na tvrde gume malo sebe unazadili i usporili pre svega Leklera u borbi za Fersatpenom, a onda i Karlosa Sajnsa koji nije mogao mnogo da učini.

Ferari je mogao do pobede, morao makar do podijuma, a na kraju su osvojili svega 20 bodova...

Sada nam sledi četiri sedmice pauze, a onda ćemo zajedno ispratiti trku na stazi Spa Frankošamp, za Veliku nagradu Belgije...

Spektakl u Mađarskoj ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve