Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 27.06.2022.

14:50

"Hamilton će prodati poziciju – nisam siguran da li je Rasel dobar ili on loš"

Bivši prvi čovek F1 Berni Eklston rekao je da bi vozač Mercedesa Luis Hamilton mogao da izgubi ugovor u toj ekipi ako ne pokaže da mu smetaju loši rezultati.

Izvor:

Autor:

EPA PHOTO/SRDJAN SUKI

Ova sezona je teška za Mercedes, koji zbog lošijeg bolida zaostaje u šampionatu za Red Bulom i Ferarijem, a sedmostruki svetski šampion Hamilton je tek šesti. Njegov novi timski kolega Džordž Rasel ostvaruje bolje rezultate, u prvih devet trka svaku je završio među prvih pet i zauzima četvrto mesto u šampionatu.

Eklston nije oduševljen Hamiltonovim nastupima i misli da će direktor Mercedesa Toto Volf izgubiti strpljenje i da će ugovor sa rekorderom po broju pobeda u Formuli 1 biti ranije prekinut.

"Luis će možda prodati svoju poziciju Totou - 'Ovoliko dobijam, ali otići ću i dajte mi polovinu onoga što bih dobio'. Toto bi tada mogao da napravi jedan od njegovih magičnih dogovora, da ponudi nekome manje novca i zadrži 20 miliona funti", rekao je Eklston za Dejli Mejl, preneo je Jurosport.

On je rekao i da je iznenađen formom Džordža Rasela, koji je ove sezone u tri navrata izborio plasman na podijum.

"Nisam mislio da je Rasel toliko dobar, ali obavio je odličan posao. Iznenađen sam. Ili to samo Luis loše obavlja posao? Možda obe stvari. Toto se pomalo umorio od Luisa. Ne mislim da se (Luis) trudi, zar ne? Hajde da to kažem na drugi način - mislim da Luisu ne smeta kada gubi", naveo je 91-godišnji Eklston.

On misli da spoljni faktori, kao što su sponzorski ugovori, odvlače Hamiltonovu pažnju.

"Ne znam zbog čega oblači onu smešnu odeću. Da li za to ima ugovor? Da li to radi da bi bio primećen? Možda je to", dodao je Eklston.

Eklston želi da vidi da se Hamilton više trudi i da kao iskusniji vozač bude uzor 13 godina mlađem Raselu.

"Ovo ne liči na njega. Njegova priroda je takmičarska, ali za moj ukus, previše lako prihvata poraze. Mislim da ne pomaže aktivno Džordžu. Mislim da ne radi ništa. Mislim da ga nije previše briga. On nije spreman da uloži napore u pobedu, kao što je pre radio", ocenio je Eklston.

Posle prošlogodišnjeg kontroverznog raspleta borbe za šampionsku titulu u Formuli 1, kada je zbog loših odluka direkcije trke, poslednje u sezoni u Abu Dabiju, Maks Verstapen u poslednjem krugu pretekao Hamiltona i osvojio titulu, spekulisalo se da će Britanac završiti karijeru. Hamilton je tada pokušavao da osvoji rekordnu osmu šampionsku titulu, a vozač Red Bula osvojio je prvu. Posle te trke Hamilton se povukao iz javnosti na dva meseca, ali se vratio uoči predsezonskih testiranja bolida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve