Nova vest
Auto-moto

Utorak, 21.06.2022.

19:00

Mercedes protiv Red Bula: Šta se krije iza najvećeg konflikta? VIDEO

Automoto sport je prepun takmičarski nastrojenih osoba i visokih tenzija, a takav je slučaj i sa ekipama Mercedesa i Red Bula.

Izvor: SN

Autor: SN

Mercedes protiv Red Bula: Šta se krije iza najvećeg konflikta? VIDEO
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Možda na stazi ne deluje tako, ali i dalje postoji velika netrpeljivost između Mercedesa i Red Bula u šampionatu Formule 1.

Setimo se samo finiša protekle sezone i one ljute bitke za titulu koja je na spektakularan način završila u rukama Maksa Ferstapena.

Ove sezone, postoji veliki problem sa poskakivanjem bolida iliti efektom delfina i više o tome možete pročitati OVDE, takođe, FIA je pokušala da interveniše najavivši hitne mere za smanjivanjem poskakivanja, pogotovo nakon čuvenog incidenta zvanog Luis Hamilton.

Ferari i Red Bul su stali na jednu stranu, a Mercedes na drugu i to je bio još jedan konflikt koji je otišao predalek
o.

Delovalo je kao da je ovo sporedna stvar u šampionatu, a kako sezona odmiče sve nekako kulminira i isplivava u prvi plan.

Ferariju ne odgovara promena pravila, Mercedesu da i čini se da su trenutno u manjini dok se političke igre konstantno odvijaju iza kulisa, a mi posmatramo trke nekada i ne znajući šta se dešava.

Sve je objavio čuveni "Youtube" kanal pod nazivom "The Race" i ma koliko god pokušavali da trkanje stavimo u prvi plan, deluje da ovaj konflikt krije nešto malo veće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve