Nova vest
Auto-moto

Petak, 06.05.2022.

19:59

Hamilton došao na konferenciju sa osam prstenova, četiri ogrlice i tri sata

Luis Hamilton, sedmostruki svetski šampion u Formuli 1, još jednom je iskazao nezadovoljstvom zabranom FIA u vezi sa nošenjem nakita.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton došao na konferenciju sa osam prstenova, četiri ogrlice i tri sata
Foto: Profimedia

To telo je ponovilo upozorenje o pravilima nošenja nakita tokom trka, međutim ista se ne sviđaju Britancu koji ne želi, ili ne može, nekih komada da se odrekne.

Stoga je na konferenciju za medije pred prvu trku ikada u Majamiju došao sa osam prstenova, četiri ogrlice, tri sata i dve minđuše.

"Osećam se kao da je to korak unazad. Ovo je tako mala stvar, moramo se fokusirati na veće probleme. U ovom sam sportu 16 godina i isto toliko godina nosim nakit. Kada sam u bolidu nosim samo minđuše i pirsing na nosu koji čak ne mogu ni da uklonim", rekao je Hamilton.

Vozač Mercedesa je istakao da je spreman na razgovor sa odgovornim kako bi im ukazao na druge i veće probleme kojima je potrebna pažnja, a podršku mu je pružio Pjer Gasli.

"Cenim to što se brinu za našu bezbednost. To je njihov, a i naš prioritet. U mom slučaju, imam neke religiozne predmete koje nosim sa sobom i sa kojima mi ne bi bilo prijatno da se rastanem. Osećam da je ovo previše lično. Trebalo bi da radimo ono što čini da se osećamo bolje", zaključio je Gasli.

Nakon njegovog izlaganja Hamilton je izjavio da je spreman da potpiše papir kojim bi se odgovornost FIA u slučaju nesreće u vezi sa ovim konkretnim slučajem prebacila na njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve