Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 14.04.2022.

20:00

Hamilton počastvovan ponudom da postane počasni građanin Brazila

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je počastvovan što mu je ponuđeno da postane počasni građanin Brazila.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Hamilton počastvovan ponudom da postane počasni građanin Brazila
Foto: Profimedia

On je dodao da ga fudbaler Nejmar svake godine poziva da provede više vremena u toj zemlji.

Hamilton često sa divljenjem i poštovanjem priča o Brazilu, odakle potiče njegov idol, legendarni vozač Formule 1 Ajrton Sena, ali i zemlji u kojoj je osvojio svoju prvu šampionsku titulu 2008. godine.

Predlog zakona kojim bi Hamilton postao počasni građanin podneo je kongresmen Andre Figuiredo, nakon što je britanski vozač pobedio na prošlogodišnjoj trci u Brazilu, gde je nosio brazilsku zastavu, a navijači uzvikivali njegovo ime i ime legendarnog Sene, preneo je Skaj.

Brazilski parlament mora da odobri zahtev, a poslanik Ćiro Gomes podržao je predlog i rekao da je "Hamilton već u srcima Brazilaca".

"Uz počasno državljanstvo bićete nam bliži", naveo je Gomes na Tviteru.

Hamilton je odgovorio:

"Biću počastvovan. Želim da provedem više vremena u Brazilu. To je tako lepa kultura. Bio sam samo u Riju i Sao Paolu, ali želim da se vratim za Božić ili Novu godinu. Nejmar, kao i surfer Gabrijel Medina me pozivaju svake godine, ali nikada nisam bio u prilici", rekao je Hamilton.

On se zatim našalio: "Čekam svoj brazilski pasoš".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve