Nova vest
Auto-moto

Subota, 12.03.2022.

21:00

Hamilton ne planira da vozi nakon 40. godine

Sedmostruki šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da ne planira da se takmiči nakon što napuni 40 godina.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton ne planira da vozi nakon 40. godine
Foto: Profimedia/Antonin Vincent/DPPI

Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja sledeće sezone, kada će napuniti 38 godina.

Britanac je prošlog jula potpisao dvogodišnji ugovor i za sada nije poznato da li će ga produžiti.

"Nisam razmišljao o tom broju, pošto imam 37 godina. Imam još do toga. Iskreno nisam razmišljao o tome i ne planiram da budem ovde blizu četrdesete", rekao je Hamilton novinarima u Bahreinu na predsezonskim testiranjima.

Mnogi su spekulisali da se Hamilton neće vratiti takmičenjima posle kontroverzne poslednje trke prošlog šampionata u Abu Dabiju, u kojoj je u poslednjem krugu izgubio titulu.

Mnogi smatraju da Hamilton može ravnopravno da se takmiči, kao što je to činio 44-godišnji Tom Brejdi ili kao švajcarski teniser Rodžer Federer koji će imati 41 godinu kada će se, kako je najavio, tokom leta vratiti takmičenjima posle operacije kolena.

Takođe, dobre partije pruža i 40-godišnji fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović, koji se posle povrede vratio na teren.

Hamilton ima sedam šampionskih titula po čemu je rekorder sa Mihaelom Šumaherom, rekorder je po broju pobeda u Formuli 1 (103) i po broju pol pozicija (103).

Dvostruki šampion Formule 1 40-godišnji Španac Fernando Alonso i dalje vozi za Alpin, a imao je jedan plasman na podijum prošle sezone. Šampion iz 2007. godine Finac Kimi Rakonen je na kraju prošle sezone kao 42-godišnjak završio karijeru.

Uz brojna interesovanja i poslove u muzici, modnoj industriji i aktivizmu, čini se da Hamilton neće proslaviti 40. rođendan kao vozač Formule 1.

"Nadam se da ću imati još nešto drugo čime ću se baviti",
rekao je on.

Njegova bliska prijateljica 40-godišnja američka teniserka Serena Vilijams i dalje pokušava da izjednači rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve