Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 10.03.2022.

12:12

Ferari najbrži u Bahreinu, kontroverzna promena Mercedesa

Vozač Ferarija Šarl Lekler zabeležio je najbrže vreme na startu drugih predsezonskih testova Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Ferari najbrži u Bahreinu, kontroverzna promena Mercedesa
Foto: Profimedia/Antonin Vincent / DPPI

Monegašanin je stazu Sahir u Bahreinu, gde će biti premijera sezone 20. marta, obišao za 1:34,531 minuta, a ukupno je izvezao 62 kruga.

Drugo vreme neočekivano je imao Aleksandar Albon u Vilijamsu (+0,539 sekund), treće je ostvario Sebastijan Fetel u Aston Martinu (+1,175), dok je četvrti bio Serhio Peres u Red Bulu (+1,446).

Peti na testovima u četvrtak bio je sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton u svom Mercedesu sa skoro dve sekunde slabijom vremenom od Leklera.

Britanac se mučio da "ukroti" srebrnu strelu koja je podigla dosta kontroverzi u Bahreinu, jer je Mercedes promenio dizajn bočnih krila W13 bolida u odnosu na prethodne testove u Barseloni.

Navodno su se zbog toga pobunili iz Red Bula, istakavši da je Mercedes prešao granicu i da su promene ilegalne, ali su iz tima demantovali da su dali bilo kakvu zvaničnu izjavu u vezi s tim.

Testovi u Bahreinu se nastavljaju od 13 časova po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve