Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 24.01.2022.

14:55

Direktor trke F1 u Australiji: Nulta tolerancija za nevakcinisane

Australijske vlasti upozorile su vozače Formule 1 da neće moći da se takmiče na GP za Veliku nagradu Australije ako nisu vakcinisani.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Direktor trke F1 u Australiji: Nulta tolerancija za nevakcinisane
Foto: Profimedia

Trka u Melburnu je obično označavala početak sezone, ali ove godine je tek treća u kalendaru, zbog poznatih restrikcija u vezi sa kovidom.

Organizatori trke su već poslali poruku vozačima sa jasnom porukom, u želji da se izgebne situacija u kojoj je bio prvi teniser sveta, Novak Đoković.

Mediji prenose da članovi timova, koji nisu vakcinisani, neće putovati, ali se veruje da su svi vozači barem dvostruko vakcinisani.

Direktor trke Endrju Vestakot je rekao da su pravila jasna i da svi moraju da ih se prodržavaju.

"Pravila su prosta, da bi se ušlo u zemlju, tako će funkcionisati i za Formulu 1. Da bi se ušlo, morate biti stopostotno vakcinisan i moram da kažem da neće biti izuzeća ni za koga ni po kom osnovu. Naši planovi su bili poznati još pre dešavanja na Australijan openu", rekao je Vestakot.

On je uveren da će sve proteći u najboljem redu.

"Čelnici F1 su razumeli pravila, FIA takođe, biće uneti u sportski pravilnik i veoma sam siguran da će to biti jasan put za ulazak u zemlju. Imaćemo nultu toleranciju, bez obzira da li ste Luis Hamilton ili Valentino Rosi u Moto GP, ako ste pozitivni, nećete se trkati za vikend", rekao je Vestakot.

Sezona kreće 18. do 20. marta u Bahreinu, potom se nedelju dana kasnije vozi u Saudijskoj Arabiji, a trka u Melburnu je planirana za vikend od 8. do 10. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve