Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 02.12.2021.

21:15

Hamiltonu nije prijatno da vozi u Saudijskoj Arabiji

Šampion sveta u Formuli 1 Luis Hamilton komentarisao je ljudska prava u Saudijskoj Arabiji pred trku koja se predstojećeg vikenda vozi u toj zemlji.

Izvor: SS

Autor: SS

Hamiltonu nije prijatno da vozi u Saudijskoj Arabiji
EPA-EFE/Hassan Ammar

Biće to pretposlednja trka u sezoni u kojoj Britanac zaostaje za Maksom Ferstapenom osam bodova.

Ipak, Hamilton je svojom izjavom šampionsko nadmetanje stavio u drugi plan, jer se sada više govori o političkim temama.

"Obavezni smo da pokušamo da pomognemo u podizanju svesti o određenim pitanjima, posebno o ljudskim pravima u zemljama u kojima se takmičimo. Da li se osećam prijatno ovde? Ne bih rekao. Ipak, moj je izor da budem ovde. Zato osećam da je važno da pokušamo da pomognemo i podignemo svest ovdašnjih ljudi", istakao je Hamilton.

Zbog toga će vozač Mercedesa tokom vikenda nositi kacigu sa LGBT oznakama.

"Nosiću je i ovde i u Abu Dabiju. To je problem ovde. Ako neko želi neka pročita zakon za LGBT zajednicu. Prilično je zastrašujuć. Mnoge promene su neophodne. Naš sport mora da učini više na tom pitanju", poručio je Britanac.

Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije vozi se u nedelju u Džedi od 18.30.

"Ne mogu da kažem da se osećam prijatno ovde. Ali nije moj izbor da budem ovde. To je odlučio naš sport. Bez obzira da li je ispravno ili ne, dok smo ovde, važno je da podižemo svest", istakao je Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve