Nova vest
Auto-moto

Sreda, 24.11.2021.

13:25

Hamilton: Plašim se novog sudara

Luis Hamilton, svetski šampion u Formuli 1, strahuje da bi moglo da bude još incidenata na stazi do kraja sezone.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Hamilton: Plašim se novog sudara
Foto: Profimedia

Razlika između Maksa Ferstapena i Luisa Hamiltona na dve trke pre kraja šampionata je svega osam poena u korist vozača Red Bula, ali Hamilton strahuje da bi moglo da se dogodi nešto slično kao na trci u Monci.

Tada su oba vozača zbog sudara završili kraj staze.

Drugi incident dogodio se na trci u Brazilu kada je Ferstapen umalo izgurao Hamiltona sa staze na jednoj krivini, ali srećom nije bilo kontakta između dva vozila.

Hamilton posle pobede na trci u Kataru, ima želju da bude najbolji i u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Morate da budete vrlo, vrlo oprezni, mnogo oprezniji nego ikad pre. Morate da znate šta će se dogoditi. Tako da uvek morate da budete spremni da izbegnete sudar po svaku cenu, čak iako bi to značilo da izletite sa staze, jer želite da dočekate kaj trke, zar ne?", kaže Hamilton.

On je dodao i ovo:

"Ako ste tvrdoglavi i držite se svoga stava, slupaćete se. Dakle, pokušao sam da uradim sve da izbegnem sudar. Mislim da sam bio sasvim pristojan u svim situacijama. Ne možete uvek da izvedete sve savršeno", poručio je Britanac.

Dodaje da je uspeo da prevaziđe krizu tokom sezone.

"Prva polovina sezone bila je najteža koju sam imao ikada. Sada se osećam bolje, nekako sam uspeo da prođem kroz sve to", zaključio je Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve