Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 22.11.2021.

16:45

Mercedes "preti" – Hamilton će da "leti"

Šampion Formule 1 Luis Hamilton na narednoj trci u Saudijskoj Arabiji, koja se vozi 5. decembra, imaće još bolji motor nego što je to bio slučaj u Dohi.

Izvor: MT

Autor: MT

Mercedes
EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Reč je o motoru, koji je korišćen u Brazilu, na stazi na kojoj je Hamilton dostizao ogromne brzine, u ravninama čak 30 km/h brže od Maksa Ferstapena.

"Saudijska bi trebalo da bude dobra staza za nas, ali znamo da ove godine često ispadne da staza koja bi trebalo da nam odgovara donosi neočekivane rezultate", rekao je Toto Volf, direktor Mercedesa, i dodao:

"Trkaćemo se s našim novim motorom koji nismo koristili ovde u Kataru. Nadamo se da će i Valteri Botas takođe biti na visini – potreban nam je. U Abu Dabi idemo s motorom koji ste videli u Brazilu."

Poznato je i šta treba Ferstapenu u Saudijskoj Arabiji kako bi osigurao titulu.

Ukoliko ne uspe tu, šansu da potvrdi titulu imaće u Abu Dabiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve