Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 14.11.2021.

17:00

Hamilton dobio direktan duel protiv Ferstapena – drama se nastavlja!

U veoma dramatičnoj trci za Veliku nagradu Brazila pobedu je odneo vozač Mercedesa Luis Hamilton prestigavši Maksa Ferstapena u Red Bulu 12 krugova pre kraja.

Izvor: SS

Autor: SS

Hamilton dobio direktan duel protiv Ferstapena – drama se nastavlja!
Foto: Profimedia/Antonin Vincent / DPPI

Britanac je trku počeo sa 10 mesta, ali je već u prva tri kruga nadomestio pet, vrlo brzo uhvatio korak za vodećim vozačima i potom u drugom delu trke imao direktan okršaj sa konkurentom za titulu.

Njih dvojica su imala i jedan kontakt u 48. krugu prilikom pokušaja preticanja kada se Ferstapen odbranio, a obojica su izletela sa staze.

Istraga je pokazala da je incident bio trkački, a u nastavku je pritisak Britanca urodio plodom u 59. krugu i kompletirao je neverovatan vikend na stazi Interlagos.

Ovom pobedom, svojom 101. u karijeri, Hamilton je smanjio zaostatak za Holanđaninom na 14 bodova.

Malu pobedu Red Bul odneo je tako što je Serhio Peres "ukrao" bod Hamiltonu odvezavši najbrži krug trke.

Do kraja je ostalo još tri trke, a prva sledeća biće za Veliku nagradu Katara.

Drama se nastavlja!

Na podijumu je mesto zaslužio i Vateri Botas, čime je pobeda Mercedesa u Sao Paolu upotpunjena.

Kao četvrti je završio Serhio Peres iz Red Bula, potom slede Šarl Lekler i Karlos Sainc za volanom Ferarija, zatim Pjer Gasli, Fernando Alonso, Sebastijan Okon i Lando Noris koji kompletira najboljih deset.

Start trke je bio sjajan za Red Bul, jer su oba vozača u uvodnim krivinama pretekla Valterija Botasa i zauzela dve čelne pozicije.

Za to vreme Hamilton se neverovatnom vožnjom ekspresno primakao vodećoj trojci i potom smo do prve promene guma u 26. krugu imali Red Bul na prve dve, a Mercedes na trećem i četvrtom mestu.

I nakon postavljanja tvrdih guma oko 41. kruga bila je slična situacija, s tim da se redosled promenio i Hamilton je bio iza Ferstapena, praktično njemu za petama.

U 48. krugu videli smo prve ozbiljnije napade Hamiltona, ali su se oni završili tako što je Festapen napravio širi luk u defanzivnoj borbi i izbacio obojicu sa staze.

Čekao je Britanac novu priliku i dočekao je u 59. krugu kada je sjajnim manevrom prestigao direktnog konkurenta i tu je bio kraj.

Mercedesov bolid je bio mnogo brži na pravcu i sa čistinom ispred sebe Hamilton je odjurio do nove pobede i smanjenja zaostatka u generalnom plasmanu.

U generalnom plasmanu tri trke pre kraja vodeći je Verstapen sa 332,5 bodova, a Hamilton posle 101. pobede u karijeri ima 318,5 bodova.

Mi smo sva dešavanja sa trke za Veliku nagradu Brazila pratili uživo putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve