Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 11.10.2021.

18:00

Ferstapen: Red Bul mora da se poboljša

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da ekipa mora da se poboljša u preostalih šest trka do kraja šampionata Formule 1.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Ferstapen: Red Bul mora da se poboljša
Foto: Profimedia

Ferstapen je u nedelju u trci u Turskoj zauzeo drugo mesto i na šest bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Luisa Hamiltona iz Mercedesa, koji je na Istanbul parku bio peti. U trci je pobedio Valteri Botas iz Mercedesa.

Bolidi Red Bula su uglavnom bili brži u prvom delu sezone, ali ne i u trkama u Monci i Sočiju.

"Mislim da smo bili na stazama koje su više odgovarale Mercedesu, ali je bilo i staza koje su bile pomalo nepoznate, a oni su bili ispred nas. Mislim da moramo da se poboljšamo, kako bismo ostali u borbi do kraja sezone. Naravno da su malo sredili svoj bolid pa je očiglednije da imaju veću brzinu. Ne možemo mnogo toga da uradimo. Mi sa time moramo da živimo, to neće nestati nekom magijom, a mi ćemo, naravno, pokušati da umanjimo štetu na pravcima", rekao je za "Skaj" holandski vozač.

Mercedes je uglavnom pravio prednost na pravcima, uprkos tome što je Honda napredovala ove godine.

"Luis je bio brži na pravcu 15 do 20 kilometara na sat", rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner i naveo da je bio "iznenađen" tempom Mercedesa.

Red Bul je nedavno kod Međunarodne automobilske federacije (FIA) postavio pitanja u vezi sa Mercedesovim motorima.

Mercedes je istakao da ništa nije menjao na novom motoru, koji je Hamilton koristio u Turskoj. Sedmostruki svetski prvak je zbog tog četvrtog motora u sezoni kažnjen dodavanjem deset pozicija, pa je u trci startovao sa 11. mesta.

"Kada imate brzinu na pravcu koja je veća nego kada je otvoren DRS, to je prilično impresivno. Na FIA je da nastavi da analizira te stvari", naveo je Horner.

Sedmostruki uzastopni šampion u konkurenciji konstruktora Mercedes prvi je u generalnom plasmanu sa 36 bodova više od Red Bula.

Naredna trka u šampionatu vozi se 24. oktobra za Veliku nagradu SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve