Nova vest
Auto-moto

Utorak, 05.10.2021.

11:15

Šta se krije iza širokog osmeha?

Lando Noris, vozač Meklarena u Formuli 1, govorio je o mentalnom zdravlju i kako se izborio sa depresijom kao jako mlada osoba.

Izvor: SN

Autor: SN

Šta se krije iza širokog osmeha?
EPA-EFE/Yuri Kochetkov / POOL

Lando Noris je u Rusiji umalo došao do prve pobede u karijeri, ali ga je čitav haos oko jake kiše i promene pneumatika koštao trijumfa.

Lando i te kako ima razloga za osmeh, pokazao je impozantno umeće za volanom, ali kako obično biva u životu iza njegovog prepoznatljivog širokog osmeha krije se more problema.

U britanskoj jutarnjoj emisiji "This Morning" Lando Noris je govorio o mentalnom zdravlju i kroz šta sve prolaze profesionalni vozači kada padnu zavese i šta sve javnost nema priliku da vidi.

"Ljudi nas vide na televiziji i nije im baš jasno kroz šta prolazimo i to je baš šteta jer danas ima toliko programa, podkasta i emisija gde možeš da vidiš kako se vozač ponaša van svog posla, koliki je pritisak u ekipi i sa čime se sve nosi. Posebno u mojim godinama, kada dođeš sa 19 godina u Formulu 1 sve oči su uprte u tebe i to me je nekako pokosilo. Nikad ne znam šta je sledeće i stalno sam se plašio da će nešto poći po zlu i pitao sam se šta će se desiti ako ne izađem na sledeću sesiju. Da li ću biti u F1 dogodine? Šta ću da radim ako se ispostavi da nisam dovoljno dobar za ovo? Zbog svih ovih pitanja sam bio jako depresivan i zbog toga najviše i imao loš vikend, samo jer sam previše brinuo o lošim stvarima i tome da nisam dovoljno dobar. Na povrh svega toga tu su društvene mreže, to može baš da te povredi", rekao je Lando Noris.

Lando Noris kaže da je imao kombinaciju sjajne podrške Meklarena i stručne psihologe uz sebe koji su mu očistili um i pomogli mu da bude u mnogo boljoj situaciji.

"Te sesije su mi pomogle mnogo, ali ne samo meni već i mnogima u Meklarenu. Kada sam se otvorio ljudima iz Meklarena shvatio sam da sam okružen prijateljima i da mogu da im verujem, pa sam zahvaljujući stručnoj pomoći sada na mnogo boljem mestu. Srećniji sam i više uživam u svemu što radim", kaže mladi vozač Meklarena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve